top of page

PETTER AAGAARD

317568497_6390203650992955_6420479599190695479_n.jpeg

Biografi

Petter Aagaard er en energisk trønder som har livnært seg som en funky entertainer i over 25 år. Han er en profesjonell sanger, komponist, forfatter, musikkjournalist, skuespiller, regissør, DJ, podcaster, foredragsholder og chilisaus-skaper.

Musikal

Han er utdannet ved musikallinjen på Bårdarakademiet i Oslo, og har bl.a. spilt hovedrollen «Tony Manero» i Saturday Night Fever på turnè i Sverige, rockekatten «Rum Tum Tugger» i CATS på Chat Noir, stripperen «Ethan Girard» i The Full Monty på Teater Ibsen, hippien «Even Ivan» i urpremieren på den Bendik Hofstad-komponerte Operasjon Opera på Den Norske Opera, «Peter Prevensie» i Draumen om Narnia på Det Norske Teater, «Melchior» i Juleevangeliet på Nye Hjorten Teater, samt en rekke andre oppsetninger som Jesus Christ Superstar på Agder Teater og Sugar på Den Nationale Scene. Han har også ved flere anledninger jobbet som både regissør og koreograf i diverse musikalproduksjoner, såvel som store humorshow landet rundt.

Vokalist og komponist

Han er vokalist og komponist i tre ulike funk-prosjekter: Breakdance-duoen THE BUMP SQUAD som har gitt ut to freaky album («Weird is the New Cool!» og «He who Dares, Flares!»), alien-bandet GALACTIC FUNK, som har gitt ut et spirituelt album («We come in PEZ»), og soloprosjektet POZITIVITY som har gitt ut et eklektisk album («The Funklectic»). Som DJ går han under navnet DJ Re-Pete på diskotek og festivaler, samtidig som han er musikkjournalist i Magasinet PULS og programleder i den populære Star Wars nerd-podcasten «Yoda, Neida, Så…» 

Forfatter og foredrag

Som forfatter har han gitt ut 3 bøker: Prince-boken «Shockadelica» (2014) sammen med Christer Falck, Star Wars-boken «A Disturbance in The Force - Imperiet slår sprekker» (2015), og D’Sound-boken «Spice of Life» (2022). Han dukker ofte opp på forskjellige foredrag og paneldebatter på div. kulturhus ang. de temaene han har skrevet bøker om. Han har også utviklet sin egen supersterke, lilla chilisaus "Purple Pain" i samarbeid med Sterk Saus AS, The Bump Squad, Christer Falck og Dynamis Design, som han også holder foredrag om.

TV

Han har i de siste årene dukket opp en rekke ganger på TV, slik som God Morgen Norge på TV2 for å promotere sine bøker, Beat for Beat på NRK for å vise nordmenn funky sang, og som sprudlende dommer i talentprogrammet All Together Now på TV Norge. Som frilans vokalist har han sunget med en rekke storband (Swingers, Skedsmo Storband, Romsås Janitsjar), og diverse vokalgrupper (Showpatruljen, Wallmans, Sunwing, Color Magic, Rikskonsertene o.l.)

... og sist, men ikke minst

Han er vokalist og leder i de populære bandene HOUSEQUAKE, The Funk Soldiers og trubadurduoen Boller & Blues, som har spesialisert seg på events og festivaler. De er alle aktive året rundt, i både inn og utland.

 

Privat er Petter samboer med sin kjæreste Tina Mortensen, og deres felles barn Theon (5) og bonussønnen Lucas (16).

bottom of page