top of page

BØKER

Prince: Shockadelica

Sammen med Christer Falck skrev blablalba

 

PRINCE: SHOCKADELICA
«Christer Falck og Petter Aagaard har skrevet en imponerende, sterk, gripende, kunnskapsrik og fengende biografi om Prince. Her får vi en solid oversikt over artistens liv og virke.

Leserne kommer nært inn på artisten og blir bedre kjent med hans karriere. Et mesterverk av en biografi.»

- Bilde: Jan Omdahl, Dagbladet

A Disturbance in The Force

I ren frustrasjon over blablabla

 

A DISTURBANCE IN THE FORCE - IMPERIET SLÅR SPREKKER
«Dette er et festskrift, en fans betraktelse av et univers som så mange har hatt et forhold til - og det er en bok som så veldig mange norske fans av filmserien kan forholde seg til.

Dette er følelse på høyt nivå, kjærlighet til popkultur og veldig godt skrevet.»

- Pål Nisja Wilhelmsen, Side3

Skjermbilde2021-09-13kl.22.48.46.webp

D'Sound: Spice of Life

Som et kjærlighetsbrev til D’Sound, ble denne boken skrevet under my refleksjon pga pandemien. Blablabla

 

For 25 år siden fant det sted et funky paradigmeskifte i norsk musikk: D’Sound ga ut sitt debutalbum «Spice of Life» og 25 000 solgte CD’er senere står nå gullplata som en moderne klassiker, som er både elsket og hatet av musikkpolitiet i landet.

Albumet er formet og inspirert av afroamerikansk jazz, soul og funk-musikk, men skapt av en trio fra Trondheim, Molde og Volda. Kim Ofstad, Jonny Sjo og Simone sitt nyskapende og unorske band ble blant annet kalt for Norges hyggeligste band, kristenbandet, flinkisbandet, og ikke minst -- Norges beste liveband!

Norsk soul hadde ligget død i mange år, men noe skjedde på midten av 90-tallet da nattklubber som HeadOn dukket opp og ikke bare formet bybildet, men også hvordan unge, sultne artister ville skape ny musikk. Albumet ble produsert av supertrioen Jan Bang, Espen Berg og Hans Olav Grøttheim, og den dag i dag brukes plata som demonstrasjons-CD på en rekke Hi-Fi butikker når de skal vise hvor bra deres nye høyttalere låter.

Det mest unike er likevel at hvis man lar en utenlandsk musikkekspert høre albumet i 2022, uten å vite noe om det, så vil de neppe klare å finne ut om albumet er spilt inn på 70-tallet, eller i forrige uke. Dette er et tidløst album, og den spennende historien om plata blir fortalt i denne boken.

Forfatteren av boken, Petter Aagaard har tidligere gitt ut Prince-boken «Shockadelica» sammen med Christer Falck, Star Wars-boken «A Disturbance in The Force - Imperiet Slår Sprekker» og han har skrevet D’Angelo-kapittelet i musikkfestivalboken «Quart». Han er også vokalist og komponist i bandene Galactic Funk og The Bump Squad og journalist i Musikkmagasinet PULS.

D'Sound: Spice of Life

«Med journalistisk teft, ungdommelig glød og et inspirerende engasjement løfter forfatter, vokalist, komponist, journalist og kreativ konsulent Petter Aagaard frem et unikum i norsk musikkhistorie.

Det er 25 år siden musikkgruppa D’Sound ga ut sitt debutalbum «Spice of Life», og i den anledning får fagfolk og gruppemedlemmene selv komme til orde i et deilig langt intervju i bokformat om plata og gruppa. Les den! … og lytt til lyden av D’Sound mens du gjør det.»

- Joakim Tjøstheim, Dagbladet

bottom of page